RSL LifeCare Arthur Blackburn VC Gardens Community Centre

New Community Centre 

I+D Studio was approached by RSL LifeCare to to design and decorate their new Seniors Living Community Centre in beautiful Port Macquarie.

The two storey community centre features a coffee shop, hair salon, a multi-purpose room, large lounge areas and a dining room overlooking a beautiful swimming pool, bowling green and sun-drenched gardens. Our interior design included spatial planning, custom joinery, soft furnishings and bespoke furniture and fabrics with carefully selected decorating pieces to complement the entire complex.  

A large internal void surrounded by impressive 20 metre high glass windows, inspired us to feature a cloud-style light installation which is visible from both levels of the building and has created a stunning, floating centrepiece.

To assist with noise reduction, we specified and designed acoustic drapes for the communal areas to assist with auditory requirements and create warmth and texture. 

With thoughtful design planning, the community centre is now an elegant space that welcomes residents, visitors and friends to enjoy a swim, play bowls or socialise inside or out.